Motoren

Uw motor poetsen luxe of noodzaak?

Een motorlak onderscheidt zich voornamelijk in 2 soorten, 1 betreft een unilak en 2 betreft een metallic lak.
De unilak is met name gevoelig voor UV stralen en strooizout , hierdoor wordt deze lak snel dof en de glans is ver te zoeken. (dit heet een verkrijtte lak)
Deze motoren kun je 9 van de 10 keer weer nieuw krijgen door de motor te polijsten en poetsen met hoogwaardige poetsmiddelen.
De metallic lak die vele motoren hebben zijn met name gevoelig voor verkeerd schoonhouden van de lak.

Dit tast de buitenste laklaag aan omdat zand van de vorige wasbeurt blijft hangen in de borstel en opnieuw uw motor beschadigen, ook de borstel of spons zelf kunnen de lak beschadigen.
Na 1 keer wassen zult u dit nog niet zien maar op de lange duur word de metallic lak wazig en troebel.
Ook het frame van de motor heeft veel te verduren , het vuil spat overal tussendoor en hecht zich.
Door onze speciale polijst en reinigingstechniek die weinig andere bedrijven kennen of gebruiken, krijgen wij deze motoren ook weer als nieuw.

Onderhoud is dus noodzakelijk voor het behoud van uw motor.

Motor verkopen

Wij raden u altijd aan uw motor te laten poetsen, aangezien wij ook voor auto/motorbedrijven werken, zien we hoe groot de winst is die het oplevert wanneer een motor gepoetst is. Uw motor krijgt meer waarde door hem te laten poetsen:

Rekenvoorbeeld motor;

Uw motor staat te koop voor € 18000, ongepoetst zal hoogstwaarschijnlijk een bod van rond de € 15000 worden uitgebracht.

Gepoetst zal op deze motor hoogstwaarschijnlijk een bod van € 16000 of € 17000 worden uitgebracht, dit levert dus een winst op van € 1000 tot € 2000. Bovendien zal er op een gepoetste motor sneller gereageerd worden waardoor de motor sneller word verkocht omdat hij er mooi glanzend bij staat.

Motor wassen

Het wassen van een motor kost zoals u weet erg veel tijd als je het goed wilt doen. Er komt veel meer bij kijken dan alleen een sopje en een borstel over de motor.

De zure regen, uitstoot van fabrieken en zon zijn een ware aanslag op uw lak. Regelmatig wassen van de motor met de juist middelen is nodig om uw kostbare bezit te beschermen tegen het weer en het vuil.

Periodiek wassen van uw motor

Wanneer u uw motor periodiek laat wassen bent u verzekerd van een schone motor het hele jaar door.

Desgewenst kunt aan geven van welke regelmaat u gebruik wilt maken;

  • 1x per week
  • 1 x per 2 weken
  • 1 x per maand
  • 1 x per 3 maanden

Let wel, de wasbeurten zijn goedkoper per wasbeurt als u ze regelmatig uit laat voeren.

Wij maken gebruik van milieuvriendelijke producten die niet schadelijk zijn voor de leefomgeving.

Motor polijsten

Uw motor heeft flink te lijden onder de weersomstandigheden. Indien u geen onderhoud heeft gedaan aan uw polyester of lak, kan deze flink beschadigd zijn.

Wij kunnen dit 9 van de 10 keer corrigeren door het te bewerken oppervlakte te polijsten met een polijstmachine en de juiste producten wordt een wrijving veroorzaakt die handmatig nooit bereikt kan worden.

Onthoud: zonder wrijving geen glans!!

Om hiermee optimaal resultaat te behalen zal de motor eerst gewassen moeten worden, zodat al het vuil weg is en het oppervlak vrij is van zand en oneffenheden.

Door onze speciale manier van polijsttechniek behalen we een hoog glansresultaat die ons onderscheidt van andere autopoetsbedrijven. (met uitzondering van Blokesch Yacht Care en Otopoets Hilversum die deze techniek ook toepassen)

Krassen en dofheid verdwijnen met elke centimeter die de machine aflegt. Na het polijsten word er een beschermlaag aangebracht die langdurig beschermt tegen UV stralen, strooizout, zure regen, vogelpoep . De beschermlaag kan met verschillende hoogwaardige producten worden afgesloten, lees ook rubriek lakverzegelingen, glansgarantie.

Lakverzegeling voor motoren

Lakverzegeling is zoals het woord het zegt, een afsluiting van de lak. Na het polijsten van uw motor brengen wij afhankelijk van uw keuze een 1 of 2 componenten lakpantser aan.

Deze zorgt ervoor dat het tot hoogglans gebrachte oppervlak zo blijft en vuil, zuren regen en vogelpoep zich niet zo snel kunnen hechten aan de lak of gelcoat.

Ook de glans blijft op een behandelde motor zeker drie tot vijf jaar zitten. Bij elke lakpantser/verzegeling via Jays Car and Yacht Care krijgt u een after care shampoo cadeau, deze shampoo is vriendelijk voor uw lak en behoud de verzegeling die zo belangrijk is om uw kostbare bezit mooi te houden.

Lakverzegelingen bestaan er in vele soorten , echter wij hebben in 11 jaar ervaring ondervonden dat sommigen beter werken dan anderen dus kom naar ons voor een goed en gedegen advies!

Bij Jays Car and Yacht Care hebben wij de volgende lakverzegelingen met garantie in ons programma;

  • Paint plus met 3 jaar glansgarantie
  • Diamond brite met 5 jaar glansgarantie
  • Tefloseal met 2 jaar glansgarantie
  • Jays teflon met 3 jaar glansgarantie

Reacties zijn gesloten.