Boten

Uw boot poetsen luxe of noodzaak?

Gelcoat heeft een dikte van 2 a 3 millimeter en is slecht bestand tegen UV stralen van de zon. Deze verliest zijn glans en word geel van kleur en kan na enkele jaren craquelé (barsten in de gelcoat gaan vertonen). Het is dus van belang dat het polyester van uw boot goed wordt onderhouden, maar ook een metalen boot of een opnieuw gespoten boot zal deze problemen ondervinden.
Onderhoud is dus noodzakelijk voor het behoud van uw boot.

Boot verkopen

Wij raden u altijd aan uw jacht te laten poetsen, aangezien wij ook voor jachtmakelaars werken, zien we hoe groot de winst is die het oplevert wanneer een jacht gepoetst is. Uw jacht krijgt meer waarde door hem te laten poetsen:

Rekenvoorbeeld jacht;

Uw jacht staat te koop voor € 34000, ongepoetst zal hoogstwaarschijnlijk een bod van € 30000 worden uitgebracht. Gepoetst zal op de boot hoogstwaarschijnlijk een bod van € 32000 worden uitgebracht, dit levert dus een winst op van € 2000.

Bovendien zal er op een gepoetste boot sneller gereageerd worden, waardoor de boot ook sneller verkocht wordt.

Boot wassen

Het wassen van een boot kost zoals u weet erg veel tijd als je het goed wilt doen. Er komt veel meer bij kijken dan alleen een sopje en een borstel over de boot.

De zure regen, uitstoot van fabrieken en zon zijn een ware aanslag op uw lak en gelcoat. Regelmatig wassen van de boot met de juist middelen is nodig om uw kostbare bezit te beschermen tegen het weer en het vuil.

Periodiek wassen van uw boot

Wanneer u uw boot periodiek laat wassen bent u verzekerd van een schone boot het hele jaar door.

Desgewenst kunt aan geven van welke regelmaat u gebruik wilt maken;

 • 1 x per week
 • 1 x per 2 weken
 • 1 x per maand
 • 1 x per 3 maanden

Let wel, de wasbeurten zijn goedkoper per wasbeurt als u ze regelmatig uit laat voeren.

Wij maken gebruik van milieuvriendelijke producten die niet schadelijk zijn voor de leefomgeving.

Boot polijsten

Uw boot heeft flink te lijden onder de weersomstandigheden. Indien u geen onderhoud heeft gedaan aan uw polyester of lak, kan deze flink beschadigd zijn.

Wij kunnen dit 9 van de 10 keer corrigeren door het te bewerken oppervlakte te polijsten met een polijstmachine en de juiste producten wordt een wrijving veroorzaakt die handmatig nooit bereikt kan worden.

Onthoud: zonder wrijving geen glans!!

Om hiermee optimaal resultaat te behalen zal de boot eerst gewassen moeten worden, zodat al het vuil weg is en het oppervlak vrij is van zand en oneffenheden.

Door onze speciale manier van polijst en reinigingstechniek behalen we een hoog glansresultaat die ons onderscheidt van andere botenpoetsbedrijven. (met uitzondering van Blokesch Yacht Care en Otopoets Hilversum die deze techniek ook toepassen)

Krassen en dofheid verdwijnen met elke centimeter die de machine aflegt. Na het polijsten word er een beschermlaag aangebracht die langdurig beschermt tegen UV stralen, zure regen, vogelpoep en spinnenpoep. De beschermlaag kan met verschillende hoogwaardige producten worden afgesloten, lees ook rubriek lakverzegelingen, glansgarantie

Interieur boot

Een interieur van een boot heeft continue te maken met een vochtige omgeving, ook zand, zout, algengroei en spinnen spelen een grote rol bij de vervuiling. Een goede ventilatie in de boot is zeker noodzakelijk, als dit niet het geval is heeft schimmel een grote kans om te ontstaan. Schimmel moet snel verwijderd worden, hoe langer het er zit des te moeilijker het wordt om schoon te maken. Wij bij Jays Car and Yacht Care hebben hier drie pakketten voor:

 • Basic pakket (toilet schoon, doekje over tafels, stofzuigen)
 • Medium pakket (toilet schoon, doekje over tafels, stofzuigen en reinigen kastjes)
 • Jays all inclusive pakket (alle bovengenoemde en daarnaast ook de motorruimte en onder de vloeren)

 

Teakdek reinigen en/of beschermen

Teakhout is duurzaam, sterk, zeer goed te bewerken en splintert niet. Teakhout bevat van zichzelf oliën waardoor dit hout niet zo snel kan rotten, door deze duurzaamheid en eigenschappen is teak de meest gebruikte houtsoort in de botenwereld. Als teak niet behandeld wordt komt er kalk naar boven waardoor deze opdroogt, de kleur die je dan ziet is grijs. Veel mensen vinden de grijze kleur mooi, anderen willen juist dat dit teak de houtskleur behoud die het had in nieuwstaat.

Wij gebruiken in ons bedrijf twee soorten teak cleaner:

 • Teak cleaner 1 is de éénmalige teak cleaner, nadat deze gebruikt is zal het teak weer schoon zijn, echter zal na 2 a 3 maanden de grijze kleur weer terugkeren (met uitzondering van periodiek wassen!!)
 • Teak cleaner 2 is de twee componenten teak cleaner die zeer langdurig werkt, deze reinigt ook dieper dan teak cleaner 1.

Wij leveren ook de teak sealer, deze sealer zorgt ervoor dat uw teakdek minimaal 1 jaar lang mooi blijft (bij periodiek wassen zelfs langer)

De teak sealer is in verschillende kleuren verkrijgbaar:

 • Honey tone
 • Naturel
 • Gold tone
 • Classic brown
 • Clear tone

Offerte

De prijzen die wij hanteren voor het werken aan uw boot worden door het type vaartuig en de lengte hiervan bepaald.

Hieronder volgen enkele rubrieken die wij op locatie in heel Nederland voor u kunnen uitvoeren.

 • Wassen/periodiek reinigen boot
 • Teak reinigen
 • Teak kleuren en/of sealen
 • Polijsten en poetsen boot
 • Antifouling aanbrengen
 • Gele aanslag romp verwijderen

Reacties zijn gesloten.